راهنمای خرید کیت آزمایشگاهی و کیت تحقیقاتی
راهنمای خرید کیت آزمایشگاهی و کیت تحقیقاتی
راهنمای خرید کیت آزمایشگاهی و کیت تحقیقاتی :
تصور زمانی از دوران دانشجوییام که باید برای پروژه پایاننامه خود کیت آزمایشگاهی مورد نیاز را سفارش میدادم مرا وا داشت تا تجربیات ۸ سال گذشته را بنویسم. روزهای اول فقط عنوان کیت برایم مهم بود و در موقع جستجو فقط به صحیح بودن عنوان دقت میکردم که در طی جستجوهایی که انجام میدادم هزاران صفحه با عناوین شرکتهای مختلف برایم باز میشد.
به اندازهای سردرگم شدم تا مجبور شدم از اساتید و دانشجویان سال بالایی اطلاعاتی را به دست بیاورم. برای شروع به اشتراکگذاری تجربهها من این مطلب را نوشتم و امیدوارم شما نیز تجربیات خود را در بخش نظرات همین پست ارسال کنید. از نظر من ۵ نکته مهم در انتخاب یک کیت آزمایشگاهی عبارتند از:
- امکانسنجی آزمایشگاه بر اساس پروتکول کیت آزمایشگاهی و کیت تحقیقاتی : فرایند نادرست انتخاب و یا خرید کیت آزمایشگاهی و کیت تحقیقاتی میتواند ضرر مالی را به دنبال داشته باشد. بدین گونه که در هنگام انتخاب کیت آزمایشگاهی و کیت تحقیقاتی مورد نظر، حتما باید به روش اندازهگیری آن توجه کرد. به عنوان مثال تعدادی از کیتها نیاز به دستگاه الایزا ریدر برای خوانش دارند و یا تعدادی از کیتها با دستگاه طیف سنجی مرئی – فرابنفش قابل اندازه گیری میباشند لذا قبل از جستجو برای کیت آزمایشگاهی و کیت تحقیقاتی باید اطلاعات کافی از تجهیزات خود داشته باشیم و پروتکول کیت آزمایشگاهی و کیت تحقیقاتی مورد نظر را به دقت مطالعه کنیم چرا که گاها به مواردی همچون استفاده از دستگاه سانتریفیوژ یخچالدار که شاید در آزمایشگاه وجود نداشته باشد. پس در درجه اول اهمیت، امکانسنجی تجهیزات آزمایشگاهی خودمان بر اساس روش انجام آزمایش و یا موارد اشاره شده توسط کمپانی تولیدکننده کیتها میباشد.
- کمپانی و برند تولیدکننده کیت آزمایشگاهی و کیت تحقیقاتی : در دوران دانشجویی به دلیل نداشتن تجربه کافی در خرید کیت، بهترین حالت برای انتخاب کیت، کیتی است که قبلا در بخش استفاده شده و یا یک برند مشهور میباشد. در این قسمت کمک گرفتن از کارشناسان آزمایشگاه میتواند کمک شایانی به شما بکند چرا که تجربه کاربری آنها در سالهای متمادی، یکی از مهمترین معیارهای انتخاب است. اگر دسترسی به یک کارشناس آزمایشگاه با تجربه ندارید، رجوع به تعداد نقلقولهایی (Citation) که درباره کیت و روش اندازهگیری در مقالات معتبر شده میتواند باشد. برای این کار به سادگی میتوانید در scholar.google.com عنوان کیت را سرچ کنید و در مقالاتی که از این کیت استفاده شده را ملاحضه و ما بین کیتها یک مقایسه ساده انجام دهید.
- حساسیت و ویژگی کیت آزمایشگاهی و کیت تحقیقاتی : یکی از دغدغههای یافتن کیت مناسب برای پروژه، میزان حساسیت و ویژگی کیت میتواند باشد. در مورد کیتهایی که در آنها آنتیبادی استفاده شده این اهمیت دوچندان شده و توجه به مشخصات آنتیبادی مورد استفاده مانند اینکه «آیا برای نمونههای انسانی است؟» و یا اینکه «در کدام حیوانات و به چه میزان همولوگی دارد؟» بسیار مهم است. سوال دیگری که باید به آن توجه کرد این است که آیا کیت آزمایشگاهی و کیت تحقیقاتی مورد نظر قابلیت سنجش با چه دقتی را دارد. به عنوان مثال کیتی در روش الایزا میزان میلیمول از مادهایی را میسنجد ولی کیتی با روش دیگر مثل رادیوایمنواسی، میزان نانومول از همان ماده را میتواند بسنجد. در برخی کیتها باید به وجود کنترل مثبت و یا منفی (بسته به نوع کیت) نیز توجه داشت. این موارد علاوه بر سالم بودن کیت میتواند از بروز نتایج اشتباه در اندازهگیری جلوگیری میکنند.
- شرکت واردکننده و سهل الوصول بودن کیت آزمایشگاهی و کیت تحقیقاتی : زمان رسیدن کیت آزمایشگاهی و کیت تحقیقاتی نیز در برخی از موارد میتواند مهم باشد. با توجه به محدودیتهای اعمال شده از طرف شرکتهای خارجی تولید کننده کیتها، تهیه این مواد از طریق واسطه امکانپذیر است. در این خصوص انتخاب شرکتهایی که دارای اعتبار و تائیدیههای بازرگانی میباشند شاید یکی از راههای کمککننده باشد. در برخی موارد گزارش شده است که به علت عدم رعایت شرایط مناسب نگهداری و حملونقل برای مواد، کیتها کارآیی مناسبی برای مصرفکننده نداشتهاند. برای رهایی از این مشکل مشورت با افراد باتجربه و تهیه کیت از شرکتهای معتبر بهترین گزینه است.
- قیمت و پشتیبانی: کلمه پشتیبانی در کیتهایی که تولیدی شرکتهای خارجی میباشد در ایران مفهومی ندارد و نمیتوان در صورت بروز مشکل کیت آزمایشگاهی و کیت تحقیقاتی را عودت و یا مشکل را برطرف نمود ولی در خرید از شرکتهای تولیدکننده ایرانی این مورد قابل پیگیری است. با وجود اینکه موارد ذکر شده قبلی اهمیت بسیار بالایی دارند اما در بسیاری از موارد در حقیقت قیمت کیتها بهعنوان معیار اصلی انتخاب آن مطرح میشود. توصیهی شخصی من در این خصوص این است که بگردید کیتی پیدا کنید که تعداد تستهای قابل انجام آن مناسب با تعداد نمونههای شما باشد تا هزینه اضافی نپردازید و یا اینکه ببینیند آیا فرد دیگری نیز از این کیت استفاده خواهد کرد؟ در صورت استفاده مشترک قدرت خرید نیز افزایش مییابد.
راهنمای خرید کیت آزمایشگاهی و کیت تحقیقاتی
در نهایت باید توجه داشت که انتخاب کیت به یکی از ۹ تجربه بد از کار کردن در یک آزمایشگاه تبدیل نشود. امیدوارم نکات ذکر شده شما را در یک انتخاب موفق یاری کند. اگر مواردی از قلم افتاده میتوانید در قسمت نظرات زیر همین مطلب آنرا بنویسید تا دیگران نیز از آن بهرهمند شوند.
شرکت ایران علی بابا واردکننده کیت تحقیقاتی و کیت آزمایشگاهی از تمامی برندهای معتبر در ایران می باشد.
با تشکر از برند اول ایران و همکاری افتخاری با ما سفیر آما کیان
سفارش : 09357007743 و 09128308091
نظر (0)